De geschiedenis
van een stripwinkel ...  Home

  Hoe het begon
  Pier
    05/1995 tot 12-1997
  Stripdag op de Pier
    09/1996 en 09-1997
  Doorstart
    05/1998
  Alphen
    tot 05/2003
  Gouda
    02/2004 tot 12-2006
  Wat ging er mis
    03/2007

  Simon Trips
  Steun en toeverlaat

  Contact


Doorstart in Raadhuisstraat 152 in Alphen aan den Rijn

De afspraak na de eerste 6 maanden was dat ik de unit op de Pier kon gebruiken tot ik in de weg zat voor de plannen voor de renovatie die aan de gang was.
Aanvankelijk durfde ik het ook niet aan om, na 6 maanden, met het winterseizoen op komst, de unit volledig door te huren. We kwamen tot een afspraak om alleen de weekenden open te gaan. (Qua aankleding van een Pier in verbouwing was Van der Valk er immers ook bij gebaad een gevulde unit te hebben.) Oktober 2017 leek het er op om nog een zomerseizoen te kunnen doen in 1998, echter twee maanden later veranderde de planning en moest de stripwinkel toch nog plotseling sluiten.

Door het plotseling stil vallen van de stripwinkel was er niet direct een alternatief voor handen. Inmiddels was mijn HBO afgerond en wat wilde ik verder gaan doen?
Na flink wikken en wegen werd een geschikte ruimte gevonden, ook al was dat tijdelijk voor maximaal twee jaar, daarna zou het pand verbouwd worden.
Er ontstond een mooie gelegenheid om te kijken of Alphen aan den Rijn een geschikte locatie was voor een stripwinkel.
Een extra voordeel aan het pand was de etage, welke kon worden omgebouwd tot een kantoor ruimte voor SQUARE Internet (de voorloper van WS-Consultancy).
Het plan was immers om naast de stripwinkel aan de slag te gaan met nieuwe media, het gevolg van de opleiding HBO Bedrijfskader Communicatie Systemen.
In de Raadhuisstraat werd in Alphen aan den Rijn een kleine maar leuke winkel ingericht.

Lees de verhalen van
Simon Trips:


Bekijk ook de uitgave van
C-edition:

Copyright © 2020 WS-Consultancy