De geschiedenis
van een stripwinkel ...  Home

  Hoe het begon
  Pier
    05/1995 tot 12-1997
  Stripdag op de Pier
    09/1996 en 09-1997
  Doorstart
    05/1998
  Alphen
    tot 05/2003
  Gouda
    02/2004 tot 12-2006
  Wat ging er mis
    03/2007

  Simon Trips
  Steun en toeverlaat

  Contact


Stripwinkel CARTOON op de Pier werd een succes.

Niet alleen bijzonder leuk om te doen en te ervaren, maar ook de omzet groeide.
Waren de eerste inkopen nog gedaan om eventueel later aan de privé collectie toe te voegen al snel werken bestellen groter en met grotere verscheidenheid.

Vooral latex figuurtjes waren populaire verkoop items. We starten met een assortiment van zo’n 20 latex figuren, het assortiment groeide naar meer dan 200 varianten en met daarachter flinke voorraad. De nadruk van het assortiment kwam vooral op curiosa en nieuwe boeken te liggen.
Aan bezoekers in Scheveningen geen gebrek, en vele zagen boeken sinds lange tijd weer terug of kwamen bij Stripwinkel CARTOON juist de leuke bijzonder items tegen. Ook de lokale held Haagse Harry van Marnix Rueb was bijzonder populair in boek, T-shirt, sokken of zelfs stropdas. Ook openingstijden werken aangepast. De winkel had geen vaste openingstijden, maar meer gelinkt aan weeromstandigheden.
Al snel leerde we, dat de evenementenkalender van Scheveningen, Tropicalfestivals en Vuurwerkfestival werden ware hits tot soms 24:00 ‘s nachts. En in de zomer periode 7 dagen per week.
En natuurlijk het Fristi Smurfenweekend paste prima in het straatje van Stripwinkel CARTOON. Met een daardoor groeiend assortiment smurfen werden vele Duitse toeristen ook binnengehaald.
In het tweede jaar werk de stripwinkel voor het nieuwe seizoen flink verbouwd en klaar gemaakt voor grotere capaciteit in display ruimte, voorraad opslag en boekenvoorraad om de groei aan te kunnen.

Lees de verhalen van
Simon Trips:


Bekijk ook de uitgave van
C-edition:

Copyright © 2020 WS-Consultancy