De geschiedenis
van een stripwinkel ...  Home

  Hoe het begon
  Pier
    05/1995 tot 12-1997
  Stripdag op de Pier
    09/1996 en 09-1997
  Doorstart
    05/1998
  Alphen
    tot 05/2003
  Gouda
    02/2004 tot 12-2006
  Wat ging er mis
    03/2007

  Simon Trips
  Steun en toeverlaat

  Contact


Stoofsteeg

Kijkend naar de toekomst waren er twee invalshoeken; bezetting en begroting.
Huurkosten waren meer dan 20 procent van de omzet, niet abnormaal voor een A-locatie, maar wel vast terugkerende lasten en stevig voor een parttime winkel.
Daarnaast was er de bezetting, steeds groter werd de belasting voor mijn vader (en inmiddels ook vaker mijn moeder) om de winkel twee dagdelen open te houden.
Kijkend naar de toekomst was het doel een winkelpand te kopen, na een poging om eigenaar te worden van Markt 19 met een optie op verbouwingsplannen. Echter wilde de eigenaar het pand niet van de hand doen.
Vervolgens kwam er op 20 meter van de winkel een pand beschikbaar, iets groter qua winkel en ruimer qua woonruimte. En dit met hypotheek en aflossing voor minder dan de helft van de huur kosten.
De winkel zou moeiteloos naar minder openingsuren kunnen zonder consequenties voor de stripwinkel. Immers zouden de kosten gelijk zijn aan een regulier woonpand.
Alles was goed gekeurd en geregeld, toch bleek er nog een laatste check nodig en de staat van het pand was matig en ook al waren renovatie plannen waren meegenomen in de begroting, het bleek onvoldoende overtuigend.
Helaas kwam de financier daar slechts enkele uren voor de overdracht mee. Waardoor er geen opties waren om actie te ondernemen.
Persoonlijk ben ik van mening dat ik ben pootje gelicht, het pand was 24 uur later verkocht en overgedragen. En er werd een aanbod gedaan om het pand terug te huren.
Waarom dan niet op Markt 19 blijven zitten? Door het doorlopende contract moest ik dit eerst overdragen, de buurman had al eerder aangegeven interesse te hebben, alvorens ik de hypotheek kon afsluiten.
Deze ervaring was helaas een trieste en de laatste voor wat betreft Stripwinkel CARTOON.

Lees de verhalen van
Simon Trips:


Bekijk ook de uitgave van
C-edition:

Copyright © 2020 WS-Consultancy